ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SUPER LEAGUE: Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού κρούσματος το Λαμία-Ξάνθη, τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Δε θα γίνει το Σάββατο (4/7) το παιχνίδι με τη Λαμία λόγω θετικού κρούσματος στην ομάδα της Ξάνθης.

Αναβάλλεται οριστικά το προγραμματισμένο για το Σάββατο (4/7) παιχνίδι Λαμία-Ξάνθη έπειτα από το κρούσμα κορονοϊού που βρέθηκε στην ακριτική ομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή ασυμπτωματικό που δεν ταξίδεψε με την αποστολή για την αναμέτρηση με την Λαμία.

Η αποστολή της Ξάνθης θα μπει σε απομόνωση για 48 ώρες σε ξενοδοχείο στον Αγχίαλο Βόλου, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα θέσει σε εφαρμογή το υγειονομικό πρώτοκολλο.

Όλα τα μέλη της αποστολής καθώς όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το άτομο που είναι θετικό θα υποβληθούν σε διπλο τεστ. Ένα σήμερα (3/7) κι ένα την Κυριακή (5/7). Εάν τα δείγματα είναι καθαρά τότε το ματς με την Λαμία θα γίνει την Δευτέρα (εφόσον δοθεί το Οk από τις αρμόδιες αρχές), σε περίπτωση όμως που δεν είναι τότε ο αγώνας θα αναβληθεί οριστικά, καθώς η ομάδα θα κληθεί άμεσα να επιστρέψει στην Ξάνθη και να μπει σε πενθήμερη καραντίνα.

Ειδικότερα για ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή που μπαίνει σε καραντίνα, η επιστροφή του στη δράση γίνεται εάν:

α) έχουν περάσει επτά μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος

β) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση μεταξύ τους και

γ) δεν έχει εμφανίσει σε αυτό το διάστημα κανένα σύμπτωμα.

Για παίκτη με συμπτώματα οι προϋποθέσεις είναι τέσσερις για να επιστρέψει:

α) να είναι απύρετος για τρεις μέρες

β) δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικά ή αίσθημα κόπωσης

γ) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση και

δ) έχει υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο από καρδιολόγο.

Την αναβολή του αυριανού αγώνα ανακοίνωσε και η Super League που την όρισε για Δευτέρα εφόσον όλα πάνε καλά με τα τεστ:

Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Η Ξάνθη πήρε θέση για το θετικό κρούσμα που βρέθηκε εντός ομάδας.

Η Ξάνθη επιβεβαίωσε το θετικό κρούσμα, δίχως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για εάν είναι παίκτης ή άλλο μέλος της ομάδας.

Ξεκαθάρισε ότι είναι εκτός αποστολής και πως άπαντες θα υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Η ανακοίνωση:

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα.

Πηγή https://www.onsports.gr

SUPER LEAGUE: Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού κρούσματος το Λαμία-Ξάνθη, τι προβλέπει το πρωτόκολλο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top