ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤΑ.ΣΥ.: Απεργία των εργαζομένων στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) την Πρωτομαγιά

Εικοσιτετράωρη απεργία την 1η Μαΐου στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) κήρυξε το σωματείοτης ΣΤΑ.ΣΥ.

Συγκεκριμένα, το δ.σ. του στησημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τησυμμετοχή του στην απεργίαπου εξήγγειλε η ΓΣΕΕγια την Πρωτομαγιά.

Όπως σημειώνει, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ελλάδακαι σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας, μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Μεταφορές βρέθηκαν, μαζί με άλλους εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, στην πρώτη γραμμή αυτού του ιδιότυπου “πολέμου”, δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μαςκαι κρατήσαμε ζωντανές και ασφαλείς τις συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, με ενότητα και συλλογική δράση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, από εδώ και πέρα, νέους αγώνες για να αποκρούσουμε κάθε επίθεση σε θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, τις αποδοχές μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας».

Σύμφωνα με το σωματείο, ηΠρωτομαγιά είναι η μέρα μνήμης για τα θύματα των εργατικών αγώνων, «αλλά και η αφετηρία νέων διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας. Για να μη γίνουν τα “έκτακτα μέτρα”του σήμεραη κανονικότητα του αύριο».

Πηγή naftemporiki.gr

 

ΣΤΑ.ΣΥ.: Απεργία των εργαζομένων στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) την Πρωτομαγιά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top