ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΣΑΤ: Η αποκάλυψη είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θύτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζει την στήριξή του στη Χρυσή Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρήκε το θάρρος να καταγγείλει την άσκηση σεξουαλικής βίας από αθλητικό παράγοντα.

Ο ΠΣΑΤ καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, όπως είδε το φως της δημοσιότητας και δηλώνει πως ο Σύνδεσμος παραμένει αμετακίνητα σταθερός στις διαχρονικές αξίες του Αθλητισμού, που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές.

Ο εξαναγκασμός και η αποστέρηση ενός ατόμου να έχει τις δικές του ελεύθερες επιλογές, με την άσκηση βίας κάθε μορφής και για οιονδήποτε λόγο, αποτελούν πρακτικές απόλυτα καταδικαστέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Η αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό, σε όλες της τις μορφές, απαιτεί συνευθύνη όλων εκείνων που τον υπηρετούν και πρεσβεύουν τα πανανθρώπινα ιδανικά του.

Ο ΠΣΑΤ, που εκ του καταστατικού του, συμβάλει στην εξύψωση του αθλητικού πνεύματος, στην ανάπτυξη και διάδοση του Ολυμπισμού και του ελληνικού αθλητισμού, δηλώνει συμπαραστάτης στην κατεύθυνση ο Αθλητισμός να παραμείνει το πλέον υγιές κομμάτι της Κοινωνίας μας.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να επιληφθούν με την δέουσα σοβαρότητα, για όσα καταγγέλθηκαν, συγχαίρει όλους τους συναδέλφους για τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας και προτρέπει όλους τους δημοσιογράφους στις περιπτώσεις που πληροφορούνται για τέλεση πράξεων ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας να συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, η οποία οδηγεί στην απόδοση δικαιοσύνης. Εξάλλου «Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία και σε πολλά άλλα θύματα να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να λύσουν τη σιωπή τους. Αν η σιωπή του θύματος είναι ο συνεργός του θύτη, τότε η αποκάλυψη είναι ο χειρότερος εφιάλτης του.

ΠΣΑΤ: Η αποκάλυψη είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θύτη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top