Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πανιώνιος: Η ανακοίνωση της Ηλιούπολης και τα ερωτήματα…-Βίντεο το ματς με άλλη ματιά

Σε ανακοίνωση του Πανιωνίου ως απάντηση στην ανακοίνωση της Ηλιούπολης αναφέρονται τα εξής:

Μετά από δύο ολόκληρες ημέρες η Ηλιούπολη αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση, παρουσιάζοντας τα γεγονότας της Νέας Σμύρνης, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με την δική της οπτική γωνία. Μία οπτική γωνία βέβαια που περισσότερο προκαλεί νέα ερωτήματα, παρά ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
Αρχικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ότι “…η ομάδα της Ηλιούπολης προσήλθε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με την αποστολή της και χωρίς την παρουσία φιλάθλων της”. Το ερώτημα, λοιπόν, εδώ είναι ένα: Οι άνδρες που συνόδευαν την αποστολή της Ηλιούπολης και ενεργούσαν -επιεικέστατα- ως οπαδοί με ύβρεις και διάφορες άλλες “επιθετικές” ενέργειες, αν όντως δεν ήταν φίλαθλοι, τότε τι ήταν;

Από εκεί και πέρα, η Ηλιούπολη ρίχνει το φταίξιμο για τα όσα έγιναν στην διοίκηση του Πανιωνίου, όμως, στην ίδια της την ανακοίνωση αναφέρει επίσης συγκεκριμένα πως “…η διοίκηση της ομάδας μας είχε ενημερώσει εγκαίρως και το ΑΤ της πόλης μας αλλά και το ΑΤ της Νέας Σμύρνης, αλλά και την ΓΑΔΑ ζητώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη μετακίνηση της ομάδας μας”. Με λίγα λόγια με αυτή την τοποθέτηση της αφήνει αιχμές για την αστυνομία και ότι δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε για να μην γίνουν επεισόδια. Τελικά, ποιος φταίει για όσα έγιναν, ο Πανιώνιος ή η Αστυνομία; Μας μπερδεύει. Ας αποφασίσει η Ηλιούπολη και ας βγάλει νέα ανακοίνωση να μας το ξεκαθαρίσει.

Τέλος, στην ανακοίνωση της η Ηλιούπολη κάνει λόγω για “επίθεση οπαδών στην αποστολή της ομάδας της Ηλιούπολης μετά το τέλος του αγώνα”. Αρχικά, όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση στην αποστολή της Ηλιούπολης. Κανείς δεν βρέθηκε κοντά ούτε στους παίκτες των φιλοξενούμενων, ούτε στο τεχνικό τιμ και την διοίκηση. Ότι έγινε, έγινε προς την μεριά που βρίσκονταν οι άνδρες που όπως αναφέραμε και παραπάνω αποτέλεσαν την συνοδεία της Ηλιούπολης και στα επεισόδια που προηγήθηκαν εκτός γηπέδου έπαιξαν… πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτά και αρκετά ακόμα είναι τα ερωτηματικά από την όχι και τόσο… πλήρης ανακοίνωσης της Ηλιούπολης.

Για την ιστορία, σας επισυνάπτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…

“Ζούγκλα” Νέας Σμύρνης: Εάν εννοούν αυτό “εξυγίανση” τότε προσβάλλουν κάθε υγιή σκεπτόμενο φίλαθλο που δεν επιθυμεί να ξαναζήσει ό,τι διαχρονικά απαξιώνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ιστορικός Πανιώνιος με τα επεισόδια (9/5/2021) στη Νέα Σμύρνη έγραψε μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του.

Υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του γηπέδου μετά την λήξη του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα Πανιωνίου – Ηλιούπολης είναι αποκλειστικά οι διοικούντες την ομάδα , ενώ για όσα συνέβησαν πριν, ευθύνη έχει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της που δεν έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα σε όσα ακούγονταν και γράφονταν όλο το προηγούμενο διάστημα με τα καλέσματα των οργανωμένων φιλάθλων του Πανιωνίου, προς “βοήθεια” της ομάδας , σε έναν αγώνα που όπως όλοι λόγω πανδημίας θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών, και με μόνους παρεβρισκομένους εντός γηπέδου τις αποστολές των δύο ομάδων.

Η ομάδα της Ηλιούπολης σεβόμενη πλήρως τα όσα ορίζονταν από την αρμόδια αρχή προσήλθε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με την αποστολή της και χωρίς την παρουσία φιλάθλων της. Όπως όλοι έχουν ήδη δει στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα διάφορα ΜΜΕ η υποδοχή της ομάδας και του προπονητικού team ήταν “θερμή” και αμέσως ξέσπασαν επεισόδια εναντίον της αποστολής μας και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να καταφέρουν τα μέλη μας να προσεγγίσουν και να μπουν τελικά στο γήπεδο.

Η διοίκηση της ομάδας μας είχε ενημερώσει εγκαίρως και το ΑΤ της πόλης μας αλλά και το ΑΤ της Νέας Σμύρνης, αλλά και την ΓΑΔΑ ζητώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη μετακίνηση της ομάδας μας αφού κάποιοι είχαν προετοιμάσει μια “ζούγκλα” για να καλύψουν τις αδυναμίες τους στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που έπρεπε τώρα να συζητάμε και όχι να ευχαριστούμε το Θεό που δεν υπήρξαν θύματα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αλλά τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη δεν σταματούν στην “θερμή υποδοχή” αφού μπαίνοντας στο γήπεδο τα μέλη της αποστολής της “Ηλιούπολης” διαπίστωσαν πως στις κερκίδες των επισήμων υπήρχαν περί τους 200 οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας , πράγμα φυσικά που δεν προβλέπονταν αφού το ματς ήταν στα χαρτιά τουλάχιστον, χωρίς φιλάθλους. Για το αγωνιστικό κομμάτι όλοι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Όμως με την λήξη του αγώνα οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας που καθόλη την διάρκεια του αγώνα είχαν στήσει εξέδρα, έξω από τα κάγκελα του γηπέδου αλλά και στις κερκίδες επιτέθηκαν στην αποστολή της ομάδας “Ηλιούπολη” πετώντας πέτρες και κροτίδες αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι εικόνες αυτές γυρίζουν την χώρα μας χρόνια πίσω, σε εποχές που όλες και όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.

Η σημερινή διοίκηση του Πανιωνίου συνέβαλλε χθες στο να “μικρύνει” ένα σωματείο που κάποτε κέρδισε με το “σπαθί του” τον σεβασμό των Ελλήνων φιλάθλων, και το οδηγεί με τις παραλείψεις της σε έναν κατήφορο, που αμαυρώνει συνολικά την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της “Ηλιούπολης” προφανέστατα και δεν θα μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” σε ό,τι συνέβη χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για όσα θλιβερά είδαν όλοι οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι μέσα από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Καλούμε την Πολιτεία να πάρει σκληρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού πριν θρηνήσουμε θύματα.

Άλλωστε εμείς καταδικάζουμε και το έχουμε αποδείξει την ΒΙΑ από όπου και εάν προέρχεται και θέλουμε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους όσους την προωθούν ή την ανέχονται. Εάν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι άφησαν να γίνουν τα χθεσινά έκτροπα στη Νέα Σμύρνη , το να μιλάμε για εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

ΥΓ: Η διοίκηση του ΓΣ Ηλιούπολης είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από την ομάδα του Πανιωνίου ότι δεν θα συνέβαινε το παραμικρό στα μέλη της αποστολής κάτι που φυσικά δεν έγινε. Όλα αυτά γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο μέλλον.

ΥΓ 2 Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων ήταν αρκετά καλές και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι Ηλιούπολη είχε παραχωρήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές ταλαντούχους στον Πανιώνιο τα προηγούμενα χρόνια που έκαναν λαμπρή καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντως η βία και η τρομοκρατία που υπέστησαν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές μας, μόνο μας δυναμώνει.

Το Πανιώνιος-Ηλιούπολη με μία… άλλη ματιά! (video)

Δείτε την παρακάμερα του εντός έδρας αγώνα του Πανιωνίου με την Ηλιούπολη, όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι του Δήμου Νέας Σμύρνης στο youtube.
Η σχετική δημοσίευση και το βίντεο:

“Ο Πανιώνιος αγωνίσθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου, με την ομάδα της Ηλιούπολης, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, όπως σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Πανιωνίου, προσέφερε την παραγωγή της ζωντανής live streaming μετάδοσης, η οποία έγινε στο επίσημο κανάλι You Tube του Πανιωνίου (Panionios FC TV), δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του ιστορικού συλλόγου σε όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, αφού το βίντεο του αγώνα έχει ξεπεράσει τις 30.000 θεάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης συνδέθηκαν 3.457 χρήστες. Παρακολουθήστε βίντεο με αποκλειστικά πλάνα από την εντός αγωνιστικού χώρου κάμερα (παρακάμερα) του Δήμου Νέας Σμύρνης που κάλυπτε τον αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο να παραμένει πρώτος και αήττητος στον όμιλό του”.

Πηγή http://www.panionianea.gr

Πανιώνιος: Η ανακοίνωση της Ηλιούπολης και τα ερωτήματα…-Βίντεο το ματς με άλλη ματιά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top