ΕΠΟ

Οριστικά 5/4 η ΕΠΟ αποφασίζει την διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων και ενδεχόμενο παράτασης μεταγραφών

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ Σ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ι.ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΤΑΜΙΑΣ Κ.ΤΖΑΦΕΡΗΣ

Στο μεταξύ: Διατάξεις που αφορούν τον αθλητισμό, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται ότι σε ομοσπονδίες που έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου, πριν την έναρξη ισχύος της διάταξης, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης μπορούν να διεξαχθούν ως τις 31/5. Η ρύθμιση αυτή αφορά ομοσπονδίες που έχουν ήδη προσωρινή διοίκηση (όπως οι ομοσπονδίες πυγμαχίας και μηχανοκίνητου αθλητισμού), αλλά πιθανόν και άλλες ομοσπονδίες, αν υπάρξει διορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου πριν την ψήφιση και δημοσίευση της διάταξης στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρει το makthes, παρατείνεται επίσης ως τις 31 Μαΐου η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ως τις 30 Ιουνίου η θητεία των Δ.Σ. και των λοιπών καταστατικών οργάνων πάσης μορφής σωματείων και συλλόγων (πολιτιστικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών κ.λπ.), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, για την ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης, που έλαβε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση εντός του 2020, η προθεσμία για τη διεξαγωγή εκλογών επεκτείνεται ως τις 31/5.

Τέλος, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας συμπεριλήφθηκε διάταξη για την καταβολή επιπλέον 4 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για τη β΄ φάση οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και αφορά σε 1.403 σωματεία, που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από τις 11/12/2020 έως και 31/12/2020. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 9.672.000 ευρώ σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους έως και 10/12/2020.

Οριστικά 5/4 η ΕΠΟ αποφασίζει την διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων και ενδεχόμενο παράτασης μεταγραφών
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top