ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να διεξαχθούν οπωσδήποτε οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των Νέων, αργοσβήνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία

Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία, στην Αθλητική ηγεσία του τόπου μας στον κ. Αυγενάκη να βρεθεί τρόπο ώστε τουλάχιστον φέτος να διεξαχθούν οι διοργανώσεις των Νέων-εφήβων.Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί αν δεν γίνουν οι διοργανώσεις των Νέων τα πρωταθλήματα και οι αγώνες των Μικτών τότε θα βγει κατεστραμμένη μια ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά.

Και εξηγούμαι τι εννοώ. Η φετινή αγωνιστική σεζόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε παίκτες των ομάδων Νέων των συλλόγων τους γιατί είναι μια μεταβατική περίοδος γι’ αυτούς αφού θα πρέπει να περάσουν στην ανδρική ομάδα των συλλόγων τους. Πως μπορεί όμως να συμβεί αυτό από την στιγμή που δεν θα έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που εντάχθηκαν στις Μικτές Νέων των ΕΠΣ. Μέσα από την αγωνιστική τους παρουσία στις Μικτές-Προεθνικές ομάδες Νέων των ΕΠΣ τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους και βάλουν πλώρη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για τις Εθνικές μας ομάδας. Άν περάσει με αγωνιστική απραξία η φετινή σεζόν αυτοί οι παίκτες χάνουν την μεγάλη ευκαιρία αφού ηλικιακά του χρόνου δεν θα μπορούν πια να αγωνιστούν στις Μικτές των ΕΠΣ.

Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι παίκτες που έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν την ενεργό δράση άκομψα και άδοξα. Συν του ότι όταν μένει κάποιος μακριά από ομαδικές προπονήσεις έστω και για κάποιες μέρες θεωρείται πλέον παλαίμαχος ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Με αυτά και με αυτά η ουσία είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει, τα σωματεία αργοσβήνουν. Κάποιοι λένε “άσε ρε φίλε τα οικ0νομάνε τα σωματεία”. Υπάρχ9υν πράγματι κάποια σωματεία με οικονομική άνεση που πλέον έχει στερέψει αφού είχαν μαγαζάτορες της περιοχής τους που πήγαιναν καλά οι επιχειρήσεις τους και είχαν όλη την καλή διάθεση να στηρίζουν την προσπάθεια σωματείων. Τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία όμω2 στηρίζονται οικονομικά από τον ίδιο τους τον εαυτό. Εννοώ ότι με τις συνδρομές των γονέων των παικτών υποδομής των συλλόγων, αγοράζεται το απαραίτητο αθλητικό υλικό για τους παίκτες και δίνονται κάποια χαρτζιλίκια στην ουσία σε προπονητές των τμημάτων υποδομής, σε γιατρούς, γυμναστές, διατροφολόγους και για τις μετακινήσεις σε αγώνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Να διεξαχθούν οπωσδήποτε οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των Νέων, αργοσβήνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top