Α' ΕΠΣΑ

Η θέση της Διάνα για την επόμενη μέρα

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

📍«Η πανδημία έχει επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τον οποίο υπηρετεί η Διάνα Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, με την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΑ και την λειτουργία της Ακαδημίας της που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οικογενειών της πόλης και των όμορων περιοχών και έχει στις τάξεις της περισσότερα από 300 παιδιά που είναι ενταγμένα σε 21 τμήματα.

📍Το ανδρικό τμήμα και η Ακαδημία έχουν διακόψει την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας και οι ιθύνοντες του συλλόγου παρακολουθούν τις εξελίξεις και βρίσκονται σε εγρήγορση για τις επόμενες κινήσεις που θα διατηρήσουν την Διάνα σε περίοπτη θέση στον χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

📍Στην παρούσα ανάρτηση η Διάνα τοποθετείται επί του θέματος και εκφράζει τις θέσεις του ΔΣ του σωματείου αναφορικά με τις εξελίξεις που αναμένονται να δρομολογηθούν μετά το πέρας της περιπέτειας της πανδημίας και τονίζει, αναφορικά με την παρουσία του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΑ, τα κάτωθι (θυμίζουμε ότι η Διάνα οκτώ αγωνιστικές πριν την λήξη της διοργάνωσης βρίσκεται στην 2η θέση του δευτέρου ομίλου, ισόβαθμη με τον ΓΣ Ηλιούπολης και μόλις 4 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟ Ρουφ που είναι στην κορυφή).

«Εκφράζουμε την άποψη των διοικούντων τον σύλλογο για την πρωτόγνωρη, δυσάρεστη και ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία του αθηναϊκού ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας.

📍Η Διάνα Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης συμπάσχει με τους Έλληνες πολίτες και εύχεται η περιπέτεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν με τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η ανησυχία του συλλόγου είναι έκδηλη για την τύχη των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) στα οποία δραστηριοποιείται.

✅ Η θέση του συλλόγου, που μας εκφράζει απόλυτα, είναι η εναρμόνιση της διοργανώτριας αρχής (ΕΠΣΑ) με τις αποφάσεις που αναμένεται και πρέπει να λάβει η ανωτέρα αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ. Η Διάνα θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση της διοργανώτριας αρχής αλλά εκφράζει την άποψη ότι τα πρωταθλήματα δεν πρέπει να συνεχιστούν, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και ασφάλεια των παικτών και των προπονητών που θυμίζουμε ότι είναι ερασιτέχνες.

✅ Προτείνεται ως λύση η διακοπή των διοργανώσεων και η διατήρηση των θέσεων που έχει ο κάθε σύλλογος στην βαθμολογία έως την αναστολή διεξαγωγής των αγώνων, αφού με αυτόν τον τρόπο θα δικαιωθούν και θα αμειφθούν ΑΝΑΛΟΓΑ οι προσπάθειες όλων όσων υπηρετούν τον χώρο, παικτών, προπονητών και διοικούντων, ενώ δεν θα διαγραφεί η προσπάθεια εννέα ολόκληρων μηνών για τους εκφραστές ολοκλήρου του οικοδομήματος του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

✅ Σε καμμία περίπτωση δεν υιοθετούμε σκέψεις και προτάσεις που μιλούν για ακύρωση όλων των διοργανώσεων, προτάσεις που δεν τιμούν τους υπηρέτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μηδενίζουν τον ιδρώτα, τις επενδύσεις και την προσπάθεια μηνών.

✅ Φυσικά η ΕΠΣΑ θα μπορούσε, αξιοποιώντας την δυνατότητα που της παρέχει η νομοθετική ρύθμιση για την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών για μια χρονιά, βγάζοντας από το αδιέξοδο κάποιες ομάδες.

📍Η πανδημία είναι σίγουρο ότι αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική κοινωνία και φυσικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και εάν η κρίση ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο εγγύς μέλλον. Οποία απόφαση και εάν παρθεί, το μέλλον είναι αβέβαιο και ανησυχητικό. Ευχή όλων μας οι συνέπειες να είναι οι μικρότερες δυνατές»

Η θέση της Διάνα για την επόμενη μέρα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top