ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η μεταρρυθμιστική πρόταση των ΝΕΩΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ στον Λευτέρη Αυγενάκη

Στην χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση των σωματείων με τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενακη, τα θέματα συζήτησης κινήθηκαν σε τρεις άξονες..
1. Προστασία ατομικών δικαιωμάτων στον αθλητισμό (με βάση τις πρόσφατες αποκαλύψεις …)
2. Υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνιας
3. Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση και την ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος..
Συμμετείχαν αξιόλογοι άνθρωποι του αθλητισμού..ολυμπιονίκες, αθλητές, παράγοντες, πλήθος εκπροσώπων ερασιτεχνικων και επαγγελματικών σωματείων και ομίλων κάθε αθλήματος, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές προτάσεις από όλους, ενώ υφυπουργός στην έναρξη της συζήτησης αναφέρθηκε στο ήδη νομοθετημένο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των αθλητικών φορέων (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, οικονομικές επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι αθλητών στα ΔΣ των ομοσπονδιων κλπ) και τα άμεσα προς ψήφιση σχέδια νόμων που έχουν τεθεί ήδη σε διαβούλευση..(μητρώο προπονητών, μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια κλπ)
Όσον αφορά την επανέναρξη των ομαδικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και προπονήσεων, ο υφυπουργός απάντησε σχετικά …εισηγούμαστε στην επιτροπή λοιμωξιολογων και από εκεί έρχεται το πράσινο φως…(για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε διαφορετική απαντηση..)
Την ερχόμενη εβδομάδα θα εισηγηθούν για την επανέναρξη κατηγοριών στο ποδόσφαιρο μέχρι και την Γ Εθνική κατηγορία ενώ ανέφερε ότι σταδιακά θα υπάρχει μεγαλύτερο άνοιγμα στις εισηγήσεις τους. Χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά και χωρίς να τις αποκλείει κιόλας, παρόλο που αρκετοί φορείς από όλα τα αθλήματα εξέφρασαν διακαώς την επιθυμία, καταθέτοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα ανοίγματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού…
Οι Νέοι Ευγενειας κατέθεσαν τη δική τους μεταρρυθμιστική πρόταση με γραπτό υπόμνημα το οποίο κινήθηκε κυρίως στους κατωθι άξονες.
1. Εκπαίδευση και ενίσχυση σχολικού αθλητισμού και άμεση σύνδεση του με τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσα από δρασεις (προσλήψεις, επιμόρφωση, ουσιαστικές μαθητικές ώρες φυσικής αγωγής, συνεχης επαφή και συνεργασια με τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχης μέσα από πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού κ.λπ) και κίνητρα για μαθητές για στροφή προς ερασιτεχνικό αθλητισμό, κοιτίδα και κύτταρο υγιούς σωματικής και πνευματικής αναπτυξης, από τις προνηπιακες ακόμα ηλικίες.
2. Δημιουργία ολοκληρωμένου και ουσιαστικού προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού σε όλες τις βαθμιδες της εκπαίδευσης ώστε να αναδειχθούν και να καλλιεργηθούν τα ιδιαίτερα ταλέντα και δεξιότητες κάθε μαθητικής προσωπικότητας όχι μόνο στον αθλητισμό.
3. Διαρκής επιμόρφωση προπονητών και γυμναστών, γονέων, παραγόντων και λοιπών εμπλεκομένων επιστημόνων (διατροφολογων, αθλητικών ψυχολόγων κ.λ.π), δημιουργια αντίστοιχων σχολών ανά την επικράτεια.
4. Ανάγκη για τακτική και ουσιαστικη ετήσια οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Στήριξη για την επιμόρφωση αθλητικών σωματείων και παραγόντων σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας, αθλητικού marketing και πρόσληψης ειδικών επιστημόνων όπως αθλητικών ψυχολόγων, διατροφολογων, κοινωνικών λειτουργών..
5. Πανδημία και αθλητισμός…άμεσο άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και υποδομών..
Παντού κυριαρχεί η λέξη ολοκληρωμένο και ουσιαστικό..
Ήταν έστω μια καλή αρχή..ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια…αυτή τη φορά ανά άθλημα..καθώς κάθε κλάδος αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα και ας συμπεριληφθούν την επόμενη φορά και προπονητές…άραγε υπάρχει άθλημα χωρίς γυμναστές και προπονητές;
Όσον αφορά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και το θέμα προστασίας ατομικών δικαιωμάτων εμείς αφήνουμε αυτό…με την προτροπή της αντίστασης και της λύσης σιωπής παντού και πάντα…αλλαγή νοοτροπίας με την απεμπολη συναισθημάτων και κοινωνικού στιγματισμου …συγκρότηση ελεγκτικών μηχανισμών στο χώρο του αθλητισμού …ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σε φαινόμενα βίας και ρατσισμού παντού..
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ..

Η μεταρρυθμιστική πρόταση των ΝΕΩΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ στον Λευτέρη Αυγενάκη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top