Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΕΠΟ: Προκήρυξη τριετίας στη Γ’ Εθνική με έναρξη 19/9 – Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής

Εγκρίθηκε η προκήρυξη τριετίας στη Γ’ Εθνική από την ΕΕ της ΕΠΟ

Προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων). Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ το πρωτάθλημα (2021-2022) θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται θα ισχύουν τα εξής: κάθε ομάδα θα πρέπει στην 20αδα της να χει 5 παίκτες κάτω των 21 και θα ισχύσουν οι 5 αλλαγές (σε τρεις διακοπές) βάσει του κανονισμού που ισχύει λόγω της πανδημίας.

Προκύπτει ότι στο τέλος της σεζόν (2021-2022) θα μείνουν 48 ομάδες και θα ανέβουν 24 από τα τοπικά.

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).

ΕΠΟ: Προκήρυξη τριετίας στη Γ’ Εθνική με έναρξη 19/9 – Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top