ΕΠΣΑ

Διαδικτυακή συνάντηση όλων των ομάδων του Χαϊδαρίου, οι 5 αποφάσεις που πάρθηκαν

Την πρώτη τους διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησαν όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Χαϊδαρίου, με αντικείμενο όλα τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν, καταλήγοντας σε πέντε αποφάσεις

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου..

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/04/2021 η πρώτη συνάντηση αθλητικών σωματείων της πόλης μας, στην οποία συμμετείχαν: Αθλητικός Όμιλος Χαϊδαρίου, Γυμναστικός Σύλλογος Δάφνη Δάσους Χαϊδαρίου (καλαθοσφαίριση), Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου (αντισφαίριση), Αθλητική Ένωση Χαϊδαρίου (Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση), Αθλητική Ένωση Λύκοι Χαϊδαρίου, Αθλητικός Όμιλος Θρίαμβος Χαϊδαρίου (ποδόσφαιρο & βόλεϊ). Αθλητική Ένωση Δάφνη Δάσος Χαϊδαρίου (ποδόσφαιρο), Φιλαθλητικός Α.Σ (πάλη).

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν ο συντονισμός των σωματείων και οι κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τον αθλητισμό γενικότερα και ιδιαίτερα στην πόλη μας, καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την πανδημία ιδιαίτερα στα σωματεία που επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση.

Αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

Α) Ο συντονισμός των σωματείων να πάρει μόνιμη μορφή, οργανωτικά με την μορφή συντονιστικού οργάνου, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί θετική εξέλιξη σύμφωνα με την εκτίμηση όλων των σωματείων,

Β) Παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος) προκειμένου να σχεδιαστούν και να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις (αντιμετώπιση προβλημάτων, συντήρηση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων, επέκταση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όπου είναι δυνατόν).

Γ) Στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία, να ζητηθεί από τον Δήμο, το Υπουργείο, από τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές την κάλυψη των rapid tests σε τακτική βάση για τα σωματεία που ξεκινούν πάλι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (Δάφνη μπάσκετ, ΑΕΧ πόλο ) σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιοχής (Αττικόν, Λοιμωδών, ΨΝΑ κλπ) ή στην μονάδα του ΕΟΔΔΥ που φιλοξενείται στο Δήμο μας

Δ) Συζητήθηκε το θέμα του τέλους χρήσης γηπέδων που προωθεί η Δημοτική Αρχή ώστε να επιβληθεί στα σωματεία. Εκτιμήθηκε ότι στα ερασιτεχνικά σωματεία, μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά μετατοπίζει το οικονομικό βάρος στους ίδιους τους γονείς, που έτσι και αλλιώς μέσω των φόρων και των τελών συμβάλλουν και στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και θα είναι καταστροφική για πολλά σωματεία, οδηγώντας τα είτε σε αλλοίωση του χαρακτήρα τους είτε σε διάλυση. Για αυτούς τους λόγους ΟΜΟΦΩΝΑ απορρίπτουμε τέτοιου είδους χαράτσια που συζητιούνται να επιβληθούν. Πιστεύουμε αντίθετα, ότι ιδιαίτερα από την νέα αθλητική χρονιά, ο Δήμος πρέπει να στηρίξει όσο μπορεί τα ερασιτεχνικά σωματεία. Πεποίθηση μας είναι ότι ΟΛΟΙ οι αθλητές των σωματείων, κάθε ηλικίας, πρέπει να μπορούν να αθλούνται στις εγκαταστάσεις και αυτό να αφορά είτε τα αγωνιστικά ή τα προ-αγωνιστικά τμήματα είτε τα τμήματα «χόμπι» των συλλόγων.

Ε) Συναντήσεις με την Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την προώθηση όλων των δράσεων μας, καθώς και για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων.

Διαδικτυακή συνάντηση όλων των ομάδων του Χαϊδαρίου, οι 5 αποφάσεις που πάρθηκαν
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top