ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτή θα είναι η νέα, σκληρή αλλαγή στο μέτρο

Covid-19, μία λέξη κι ένας αριθμός που αποτελούν το απόλυτο… viral παγκοσμίως, μιας και μονοπωλεί τις συζητήσεις των πάντων και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει «πέσει» από πάνω του.

Η Ελλάδα- κάτι που πιστώνεται στην κυβέρνηση- τα έχει πάει αρκετά καλά στον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση, καθώς σε σύγκριση με άλλες χώρες έχει πάρει πολύ πιο γρήγορα αυστηρά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σ’ αυτό, φυσικά, ρόλο έπαιξε δυστυχώς και το τραγικό παράδειγμα της Ιταλίας, το οποίο αποτέλεσε οδηγό για το τι να μην κάνουμε σαν χώρα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πιο δύσκολη απόφαση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ακούγοντας τους ειδικούς) ήταν η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας- η οποία, ωστόσο, έχει αρκετά… παράθυρα τα οποία αρκετοί πολίτες εκμεταλλεύονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμως, η κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει το συγκεκριμένο μέτρο, ούτως ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται η Ελλάδα εντός των προβλέψεων και στη χαμηλή καμπύλη της αύξησης των κρουσμάτων.

Τι προτίθεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν;

Καταρχάς, να περιορίσει σε 2 τις μετακινήσεις ημερησίως για τον κάθε πολίτη, μιας και τώρα είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν άτομα που στέλνουν ακόμα και 6 (!) μηνύματα ανά 24ωρο προκειμένου να βγουν έξω. Έτσι, αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά με τις άσκοπες εξόδους θεωρείται δεδομένο πως θα πάμε σε μάξιμουμ 2 για τον καθένα.

Επίσης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί κι άλλο το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους πιάνονται να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν ενημερώσει πρώτα, με στόχο φυσικά να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι… βόλτες.

Για την ώρα τίποτα δεν είναι επίσημο, όμως τα 2 αυτά μέτρα είναι πολύ πιθανό να γίνουν πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον…

Πηγή https://instanews.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτή θα είναι η νέα, σκληρή αλλαγή στο μέτρο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top