ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλαγή κανονισμών για το χέρι με την αξιοποίηση στο έπακρον του VAR

ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚMETALEYONTAI ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟ VARΑλλαγές σε ωρισμενους κανονισμούς εν όψει της νέας σεζόν ανακοίνωσε το Διεθνές Συμβούλιο για τους Κανονισμούς Ποδοσφαίρου (IFAB).
Μια από τις βασικές αφορά τον καταλογισμό χεριού. Συγκεκριμένα, ο νέος κανονισμός αναφέρει ότι «το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης».
Επίσης, γίνονται συστάσεις στους διαιτητές να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το VAR. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι, όταν υπάρχει μια αμφιλεγόμενη φάση, η προσδοκία είναι ότι ο διαιτητής θα κάνει on field review, δηλαδή θα πάει ο ίδιος εκείνη την ώρα στην οθόνη του VAR. Σε πιο απλές φάσεις, το τσεκάρισμα συνίσταται να γίνει από τους διαιτητές στο VAR με τη χρήση ενός πλάνου.
Η IFAB σημειώνει, όμως, ότι δεν κρίνεται απαραίτητο να δημοσιοποιούνται οι συνομιλίες των διαιτητών με αυτούς στο VAR: «Συμφωνήθηκε ότι δεν είναι σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή».
Επίσης αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει εκ νέου συζήτηση για το οφσάιντ. «Συνεπώς συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι ο κανονισμός για το οφσάιντ θα πρέπει να αναλυθεί και να αναθεωρηθεί με σκοπό να προταθούν δυνητικά αλλαγές που να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία», σημειώνεται.

 

Αλλαγή κανονισμών για το χέρι με την αξιοποίηση στο έπακρον του VAR
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top