ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγιο φως: Τι αλλάζει στη διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα

Τη διαδικασία μεταφοράς και άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα περιέγραψε ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Λάμπρος Κιτσάρας σε δηλώσεις του στο Open.

Ειδικότερα, ο κ. Κιτσάρας ανέφερε τα εξής: «Θα προσαρμοστεί φέτος και η διαδικασιία της αφής και της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Θα γίνει κανονικά το τελετουργικό της αφής εντός του Ναού της Αναστάσεως αλλά κεκλεισμένων των θυρών. (Εντός του ναού) θα είναι μόνο οι ιερείς και κάποιοι επίσημοι της ισραηλινής αστυνομίας όπως γίνεται πάντα, με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία. (..)

Εν συνεχεία με συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας, εκπροσώπου του ελληνικού προξενείου και μάλλον κάποιου εκπροσώπου του Πατριαρχείου θα μεταφερθεί το Άγιο Φως με εννέα φανάρια στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Εκεί θα περιμένουν εννέα αεροσκάφη από εννέα διαφορετικές ορθόδοξες χώρες.

Το ελληνικό αεροσκάφος θα είναι μάλλον στρατιωτικό, θα έχει μέσα εκπρόσωπο της Εξαρχίας, τον ίδιο τον Έξαρχο και κάποιον ακόμα από την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Δεν θα κατέβουν από το αεροσκάφος γιατί τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά – το Άγιο Φως θα παραδοθεί στη σκάλα. Θα απογειωθεί το αεροσκάφος και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Εκεί μάλλον θα το υποδεχτεί εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης όμως γίνεται πάντα κατά την εθιμοτυπία. Εν συνεχεία το Άγιο Φως θα πάει στην Εξαρχία και από εκεί θα διανεμηθεί με μέτρα που θα αποφασίσει η ελληνική πολιτεία. Άκουσα εκπρόσωπο της κυβέρνησης που έλεγε ότι θα διανεμηθεί όπου το κατά δυνατόν όπου μπορεί να διανεμηθεί χωρίς να παραβιαστούν τα μέτρα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να πετάξουν απευθείας πτήσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα.»

Πηγή News247.gr

Άγιο φως: Τι αλλάζει στη διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top