ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αττική: «Βόμβα» με σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο

Το σενάριο της απαγόρευσης μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο εντός των ορίων της Αττικής βρέθηκε στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων της επιτροπής του υπ. Υγείας τις τελευταίες ώρες σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην πρωτεύουσα, η οποία «φλέγεται», ώστε να αποφευχθεί το σενάριο του ολικού Lockdown.

όσο οι επιστήμονες της επιτροπής όσο και η κυβέρνηση εξετάζουν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν την εισήγησή τους την Παρασκευή και ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα πατήσει το «κουμπί» και θα επιβάλει πιο σκληρά μέτρα στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί συζήτησαν και το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο στην Αττική.

Ωστόσο, το εν λόγω σενάριο έχει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Προς το παρόν, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για περιορισμούς στις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο για την επιλογή 6

Lockdown: Δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» οι αποφάσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους ειδικούς, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και οι παρεμβάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν, προκειμένου να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα και συνήθως προς το χειρότερα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθήκον της κυβέρνησης είναι να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις αλλαγές που παρουσιάζει η πανδημία.

Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Και ακριβώς επειδή οι εξελίξεις μεταβάλλονται διαρκώς, οι ανατροπές στους σχεδιασμούς είναι αναπόφευκτες. Αυτή τη στιγμή για δεν προκρίνεται το καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, το οποίο προκρίνουν κάποιοι λοιμωξιολόγοι, αλλά κερδίζει έδαφος η σκέψη για στοχευμένα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εγκαταλείπεται για την Αττική το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα και να επιλέγεται η αυστηροποίηση των μέτρων για τις μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου αναφορικά με τους περιπάτους και το sms 6.

Παράλληλα θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα προστασίας στα σούπερ μάρκετ, ενώ για το λιανεμπόριο πιθανότατα θα καταργηθεί το click inside, δηλαδή η παρουσία εντός καταστήματος και θα διατηρηθεί μόνο το click away.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία οι απόψεις των ειδικών διίστανται.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται Γυμνάσια και Λύκεια να γυρίσουν στην τηλεκπαίδευση στις «κόκκινες» περιοχές.

Πάντως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και η Επιτροπή των Ειδικών αναμένει και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις τελικές της εισηγήσεις αύριο στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Αττική: «Βόμβα» με σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top