ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γονατίζει» τη Γαλλία η εξάπλωση του κορωνοϊού

Τη δική τους μάχη δίνουν τα γαλλικά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Έκκληση σε δραματικούς τόνους του γενικού διευθυντή των νοσοκομείων του Παρισιού.

Το κύμα του κορωνοιού, που έχει γονατίσει στην ανατολική Γαλλία την Αλσατία, φθάνει πλέον και στο Παρίσι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα κρατικά νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τους 1600 και αναμένεται γεωμετρική αύξηση.

Έτσι φούντωσε ο πανικός μετά το σημερινό απεγνωσμένο κάλεσμα του γενικού διευθυντή των νοσοκομείων του Παρισιού, Μάρτιν Χιρς, οποίος δήλωσε ότι έχει πρόβλεψη επάρκειας μόνο για 3 μέρες στην πρωτεύουσα.

Ζήτησε επιπρόσθετους αναπνευστήρες για να μην επαναληφθεί το φιάσκο με τις μάσκες και επιπλέον προσωπικό τολμώντας την επίταξη: «Χρειαζόμαστε το σύνολο του προσωπικού είτε οικειοθελώς είτε μέσω επίταξης», δήλωσε. Υπογράμμισε όμως την ανάγκη «αναγνώρισης ίσως με τη μορφή μπόνους» για την υπεράνθρωπη προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο μεταξύ στους 1100 έφθασαν οι νεκροί χθες στη Γαλλία με αύξηση 240 μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί στα γηροκομεία. Εκεί ο ιός άρχισε να σαρώνει, με 53 πρώτους νεκρούς.

Η υγειονομική επιτροπή γύρω από τον Εμμανουέλ Μακρόν ζητά την ίδια ώρα την επιμήκυνση των περιοριστικών μέτρων έως τις 28 Απριλίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί το υπαίθριο στρατιωτικό νοσοκομείο που στήθηκε στη Μιλούζη, τη γαλλική πόλη που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό.

Πηγή dw.com

«Γονατίζει» τη Γαλλία η εξάπλωση του κορωνοϊού
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top