ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ομόφωνη απόφαση για οριστική διακοπή λόγω κορονοϊού

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (23/03), αποφασίστηκε με ψήφους 14-0 να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα της Basket League εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ της περιόδου 2019-2020… τελείωσε. Αυτό αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στις ομάδες και τον πρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη με ψήφους 14-0 και όλοι συνηγόρησαν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την οριστική διακοπή.

Πέρα από αυτή την απόφαση, πάντως, δεν αποφασίστηκε οτιδήποτε άλλο σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας και το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Τόσο το ζήτημα του ποιος θα πάρει τον τίτλο, όσο και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων αλλά και του υποβιβασμού, θα διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε αντίστοιχες διασκέψεις.

Πλέον, αυτό που απασχολεί είναι το οικονομικό κομμάτι που θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τους χορηγούς αλλά και με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει προπονητές και παίκτες με τις ομάδες.

Επίσης, ο ΕΣΑΚΕ έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με την Πολιτεία έτσι ώστε να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για τη διακοπή. Αυτό γιατί, μια τέτοια απόφαση για οριστική διακοπή μπορεί να πάρει μόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κι αυτός είναι που θα πρέπει να δώσει το τελικό «ΟΚ» και να ανακοινώσει τους… τίτλους τέλους για το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ λόγω κορονοϊού.

Πηγή onsports.gr

Basket League: Ομόφωνη απόφαση για οριστική διακοπή λόγω κορονοϊού
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top