ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν το Πάσχα – Θα σουβλίσουμε αρνί στην Αθήνα!

Τα σενάρια που εξετάζονται στο Μαξίμου.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας – Χαιρετισμοί, Μ.Εβδομάδα και Ανάσταση από την TV – Το παρασκήνιο πίσω από την ενόχληση Μητσοτάκη

Σπριντ για να κερδίσει το στοίχημα «μένουμε σπίτι» τρέχει η κυβέρνηση ώστε να μειώσει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού και να προετοιμάσει όσο είναι δυνατόν το σύστημα υγείας για όσους θα έχουν μεγάλη ανάγκη. Γι αυτό το λόγο και παίρνει εμπροσθοβαρή μέτρα τα οποία είναι πολύ πιο αυστηρά από την διασπορά που έχει ο κορωνοϊός μέχρι στιγμής στη χώρα μας. Σήμερα στις 5μμ ο πρωθυπουργός θα κάνει νέο διάγγελμα (δηλώσεις) στους πολίτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το NEWPOST, έχει μπροστά του όλα τα σενάρια για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Δεν θα ανακοινώσει κάτι σχετικό σήμερα αλλά μπορεί οι αποφάσεις να είναι και θέμα ημερών. Ως κρας τεστ θα λειτουργήσουν ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω:

*Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη που αποφασίστηκε χθες. Μπορεί τα περισσότερα να μην είχαν εμπορική κίνηση αλλά ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών και υπαλλήλων ήταν αναγκασμένος να βγαίνει από το σπίτι του. Η εικόνα που θα υπάρχει ως προς την κυκλοφορία ατόμων και Ι.Χ θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς ακόμη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος έρημη πόλη ιδιαίτερα την Αθήνα.

*Η υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα στην οποία μπαίνουν δεκάδες χιλιάδες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως του εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό, θα παίξει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Μόνο χθες και παρά το γεγονός ότι έχουν κοπεί πτήσεις από την Ιταλία κλπ, έγιναν πάνω από 400 πτήσεις στο «Βενιζέλος». Μόνο οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω μνημονίων και τώρα με τα μέτρα που λαμβάνονται και εκεί λόγω κορονωϊού με το σταδιακό κλείσιμο των εταιρειών, αρχίζουν να επιστρέφουν, είναι ένας μεγάλος αριθμός.

Κόβονται πτήσεις
Μέσα στα νέα μέτρα που θα ληφθούν είναι και η διακοπή των πτήσεων από χώρες εκτός ΕΕ. Ανάμεσα τους θα είναι και γειτονική Τουρκία για την οποία υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που δηλώνουν δημοσίως οι αρχές. Ο Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να παραμυθιάζει τους Τούρκους ότι ακόμη και ο κορωνοϊός πήγε στην Τουρκία από την Ευρώπη και με λίγη κολώνια όλα θα είναι καλά!

«Κάθε ώρα μετράμε τα δεδομένα» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» τόνισε.

Τρία σενάρια
Τρία σενάρια υπάρχουν θα την απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με τις πηγές του NEWPOST.

1.Το ένα ενδεχόμενο είναι να παρθούν οι αποφάσεις το Σαββατοκύριακο για να ισχύσει το μέτρο από την Δευτέρα.
Θα παίξουν ρόλο τα νέα κρούσματα και κυρίως το μέγεθος της περαιτέρω συνειδητοποίησης του μεγάλου κινδύνου που βρίσκεται η δημόσια υγεία, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας είναι ακόμη «αλλού» θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους γύρω τους.

2.Αν ομαλοποιηθεί σχετικά η κατάσταση, το επόμενο κρας τεστ είναι σε περίπου 10 μέρες από τώρα που θα υπάρχει μια πρώτη πιο ασφαλής εικόνα για το που θα έχει πάει η κατάσταση με την διασπορά του κορωναϊού.

3.Αν μέχρι τότε υπάρχει μια ελεγχόμενη διασπορά, το επόμενο κρας τεστ θα είναι πλέον σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Δηλαδή, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα αποφασιστεί εάν επιτραπεί να φύγουν για τα χωριά τους όσοι θα ήθελαν να περάσουν εκεί το Πάσχα ή αν θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι να συμβεί το δεύτερο καθώς η κυβέρνηση θα θέλει να αποφύγει να πάρει το υψηλό ρίσκο των μαζικών συναθροίσεων στις αυλές με το ψήσιμο των αρνιών.

Κλείνουν οι ναοί
Η κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση για την αναστολή των λειτουργιών σε όλα τα δόγματα μετά την διστακτικότητα που επέδειξε η Ιερά Σύνοδος η οποία αποφάσισε χθες την αναστολή των Χαιρετισμών, των εσπερινών κλπ, αφήνοντας μια σύντομη κυριακάτικη λειτουργία που θα επέτρεπε όμως να δημιουργηθεί συνωστισμός και να γίνει η θεία κοινωνία τη στιγμή που οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από το σάλιο.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.30 χθες το βράδυ με ανάρτηση του στο Twitter. «Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή» τόνισε. «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που άφηνε ανοιχτό το κλείσιμο των ναών, προχώρησε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης. Δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας. Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020». Θα επανεξεταστούν τα μέτρα τότε οπότε και θα επιβεβαιωθούν.

Το «άδειασμα» της Αρχιεπισκοπής στον Τσίπρα
Σε μια στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον κορωνοϊό ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στο θετικό σενάριο γιατί το αρνητικό αυξάνει τον αριθμό σε πάνω από πέντε εκατομμύρια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε μικροκομματικά παιχνίδια. Στην επίσημη διαρροή που έκανε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο, ανέφερε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ.Ιερώνυμος του εξομολογήθηκε ότι αυτό που δεν τολμά να κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή, να κλείσει τους ναούς, τον καλεί να το κάνει η Εκκλησία.

Όπως αποκαλύπτει το NEWPOST υπήρξε σφοδρή ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία και μεταφέρθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον κ.Ιερώνυμο να διατείνεται ότι ουδέποτε έγινε μια τέτοια συζήτηση. Αλλωστε ο πρωθυπουργός αυτό που ήθελε ήταν σε συνεννόηση με την Εκκλησία να παρθούν τα μέτρα γιατί η χώρα δεν σηκώνει ένα νέο διχασμό σ´ αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αρκετές συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο και την Παρασκευή επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός μαζί του. Θα ανέμενε την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Δευτέρας και μετά θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις της κυβέρνησης όπως και έγινε.

Το Μαξίμου απαίτησε και δημόσια διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ όπως και έγινε.
Ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις που θα έπαιρνε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Ιερά Συνόδος. «Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» τόνισε ο κ.Κονιδάρης. «Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NEWPOST την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον κ.Τσίπρα στην τηλεδιάσκεψη που είχαν για τον κορωνοϊό αλλά το θέμα έμεινε εκεί λόγω του κινδύνου της δημόσιας υγείας που υπερέχει των πάντων και απαιτεί εθνική ομοψυχία.

Πηγή http://newpost.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν το Πάσχα – Θα σουβλίσουμε αρνί στην Αθήνα!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top