ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ξεκινάνε οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου για την συμμετοχή στο Κύπελλο και στα πρωταθλήματα Πειραιά αλλά και κατάθεσης υποσχετικών και ατομικών αποδεσμεύσεων-8/9 τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών

Σε ανακοινώσεις της η ΕΠΣ Πειραιά αναφέρει:

Η Ε.Π.Σ. Πειραιά ενημερώνει για το ΣΕΦ

Όπως μας ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες άμεσα θα πρέπει να εκκενωθεί το γήπεδο Ποδοσφαίρου του ΣΕΦ προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής (αγωνιστικού χώρου, αποδυτηρίων, ηλεκτροφωτισμού κλπ) και να παραδοθούν τα κλειδιά στον ανάδοχο εργολάβο.

Κατόπιν τούτων ενημερώνονται τα σωματεία που φιλοξενούνται στο γήπεδο του ΣΕΦ κι έχουν αθλητικό υλικό ή άλλα υλικά στους χώρους του να τα παραλάβουν σε συνεννόηση με την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουν να τα χάσουν.

Τελευταία ημέρα των συμμετοχών

Αύριο Παρασκευή 31/8 είναι η τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων συμμετοχών των σωματείων μας σε Πρωτάθλημα & Κύπελλο.

Ως εκ τούτου σωματεία που δεν θα τακτοποιήσουν τις συμμετοχές και τις εκκρεμότητές τους δεν θα συμπεριληφθούν στις κληρώσεις Κυπέλλου – Πρωταθλήματος (διαχωρισμός ομίλων Α-Β΄ Κατηγορίας) που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πειραιά

*Αύριο Παρασκευή 31/8 είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ποδοσφαιριστών.

Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19 του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνουμε τους εν ενεργεία και μη Αξιολογημένους Διαιτητές ότι Το Σάββατο 8/9/18 και ώρα 8,00πμ στο γήπεδο «Π.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» θα πραγματοποιηθούν τα αγωνιστικά τεστ έτσι ώστε η ΕΔ/ΕΠΣΠ να καταρτίσει τους νέους πίνακες Διαιτητών και Βαθμό Διαιτητών 4ης ,5ης, και 6ης κατηγορίας Περιόδου 2018-19 σε συνέχεια του Κανονισμού Διαιτησίας και σε πλήρη εφαρμογή του ισχύοντος καταστατικού μας.

Η παρουσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Διαιτητές που δεν θα συμμετάσχουν στις παραπάνω εξετάσεις δεν θα έχουν δικαίωμα αξιολόγησης και συμμετοχής τους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19 στα νέα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ.

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις ΟΛΟΙ οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΕΔ/ΕΠΣΠ τα κάτωθι:

1.Αίτηση (θα τους δοθεί από την ΕΔ)

2.Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

3.Οφθαλμολογική εξέταση από Δημόσιο Νοσοκομείο η ιδιώτη γιατρό με σχετικές γνωματεύσεις οπτικής οξύτητας-αντίληψης χρωμάτων και Τέστ Κοπώσεως – Υπέρηχο καρδιάς με γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο η ιδιώτη γιατρό

Τεστ φυσικής κατάστασης της FIFA Το επίσημο τεστ φυσικής κατάστασης για τους διαιτητές ποδοσφαίρου αποτελείται από 2 τεστ:

1ο Τεστ: Επαναληπτικά σπριντ: μετράει την ικανότητα του διαιτητή να εκτελεί επαναλαμβανόμενα σπριντ των 40 μέτρων.

2ο Τεστ: Διαλειμματικό: μετράει την ικανότητα του διαιτητή να εκτελεί μια σειρά από υψηλής έντασης δρόμους των 75 μέτρων, τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα.

Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τέλους του πρώτου τεστ και της αρχής του δευτέρου πρέπει να είναι 6’ με 8’ λεπτά το μέγιστο. Τα παραπάνω τεστ πρέπει να εκτελεσθούν σε στάδιο στίβου ή σε φυσικό/τεχνητό γήπεδο ποδοσφαίρου. Απαγορεύεται η χρήση αθλητικών παπουτσιών με καρφιά (spikes) κατά την εκτέλεση των τεστ

Τεστ 1: Ικανότητα επαναλαμβανόμενων sprint – Ταχύτητα: (Διαδικασία)

1. Ηλεκτρονικές πύλες με χρονόμετρο (φωτοκύτταρα) πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουμε τα σπριντ. Οι πύλες δεν πρέπει να τοποθετηθούν πάνω από 100 εκατοστά από το έδαφος. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πύλες, τότε πρέπει ένας εξειδικευμένος προπονητής να μετρήσει κάθε σπριντ με χρονόμετρο χειρός.

2. H πύλη εκκίνησης πρέπει να τοποθετηθεί στα 0 μ. και η πύλη τερματισμού στα 40 μ. Η γραμμή εκκίνησης είναι 1 ,5 μέτρο πίσω από την πύλη εκκίνησης (όπως φαίνεται στην εικόνα).

3. Οι διαιτητές προς μέτρηση έχουν το μπροστινό τους πόδι επάνω στην γραμμή εκκίνησης. Μόλις του κάνει σινιάλο ο προπονητής ότι η πύλη είναι έτοιμη ή ότι είναι έτοιμος να του κρατήσει τον χρόνο με το χρονόμετρο χειρός, ο διαιτητής μπορεί να ξεκινήσει.

4. Κάθε διαιτητής έχει το πολύ 60’’ (δεύτερα) διάλειμμα μεταξύ κάθε σπριντ των 6×40 μ. Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων τους, επιστρέφουν περπατώντας στην αφετηρία.

5. Αν κάποιος σκοντάψει ή πέσει, πρέπει να του δοθεί μία επιπλέον ευκαιρία, δηλαδή άλλο ένα 40άρι για τη δίκαιη αξιολόγηση του. 6. Αν κάποιος διαιτητής αποτύχει σε ένα από τα (6) έξη 40άρια, του δίνεται και ένα έβδομο αμέσως, μετά την ολοκλήρωση του έκτου. Αν κάποιος αποτύχει σε 2 εκ των επτά από τα 40άρια, έχει αποτύχει στο τεστ.

Τεστ 1: Χρόνοι αναφοράς για διαιτητές

1. Διαιτητές 1ης και 2ης κατηγορίας όριο 6.00 sec σε κάθε επανάληψη

2. Διαιτητές 3ης κατηγορίας όριο 6.10 sec σε κάθε επανάληψη

3. Διαιτητές 4ης κατηγορίας όριο 6.20 sec σε κάθε επανάληψη

4. Διαιτητές 5ης κατηγορίας όριο 6.30 sec σε κάθε επανάληψη

5. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 16/17 χρονών όριο 6.40 sec σε κάθε επανάληψη

6. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 14/15 χρονών όριο 6.60 sec σε κάθε επανάληψη

Τεστ 2: Διαλειμματικό τέστ – Αντοχή : (Διαδικασία)

1. Οι διαιτητές 1 ης και 2ης κατηγορίας πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 48×75 μ. τρεξίματος υψηλής έντασης τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα. Αυτό ισούται με τουλάχιστον 4.800 μ. ή 12 γύρους σε στάδιο στίβου. Οι διαιτητές όλων των άλλων κατηγοριών πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 40×75 μ. τρεξίματος υψηλής έντασης τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα. Αυτό ισούται με τουλάχιστον 4.000 μ. ή 10 γύρους σε στάδιο στίβου. Οι κατηγορίες νέων και νεανίδων 16/17 ετών έχουν υποχρέωση για 8 γύρους σε στάδιο στίβου και 14/15 ετών έχουν υποχρέωση για 6 γύρους σε στάδιο στίβου. Ο ρυθμός υπαγορεύεται από το αρχείο ήχου και οι χρόνοι ολοκλήρωσης ποικίλουν, ανάλογα με την κατηγορία. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο αρχείο ήχου, τότε ένας εξειδικευμένος προπονητής μπορεί να χρησιμοποιήσει χρονόμετρο και σφυρίχτρα για να σας κατευθύνει ανάλογα με τον ρυθμό.

2. Οι διαιτητές πρέπει να ξεκινήσουν από όρθια θέση και δεν πρέπει να ξεκινήσουν πριν το εναρκτήριο σήμα. Για να είμαστε σίγουροι ότι κανένας από τους διαιτητές δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα προτείνεται η παρακολούθηση τους στην αφετηρία από τους προπονητές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημαία για να εμποδίσετε κάποιον να ξεκινήσει. Μόλις ακουστεί η σφυρίχτρα, η σημαία πρέπει να πέσει για να μπορούν οι διαιτητές να ξεκινήσουν να τρέχουν.

3. Μόλις κάποιος διαιτητής ολοκληρώσει το τρέξιμο, πρέπει να εισέλθει στην «περιοχή περπατήματος» πριν ακουστεί η σφυρίχτρα. Η παραπάνω περιοχή έχει μαρκαριστεί με γραμμή 1,5 μέτρου πριν και 1 ,5 μέτρου μετά τη γραμμή των 75 μέτρων μόνο σε περίπτωση που το τεστ γίνεται σε κυκλικό στάδιο τρεξίματος.

4. Αν κάποιος διαιτητής δεν καταφέρει να τοποθετήσει ένα πόδι στην περιοχή για περπάτημα πριν το σφύριγμα τότε θα λάβει μια σαφή παρατήρηση, από τον υπεύθυνο του τεστ. Αν ο ίδιος διαιτητής δεν ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 2018 Τεστ Φυσικής Κατάστασης [12] καταφέρει για 2η φορά να εισέλθει στην περιοχή, τότε πρέπει να σταματήσει το τεστ καθώς έχει αποτύχει.

5. Προτείνετε το παραπάνω τεστ να εκτελεσθεί από ομάδες διαιτητών, οι οποίες δεν αποτελούνται παραπάνω από 6 μέλη. Είναι εφικτό να εκτελούν το τεστ 4 ομάδες ταυτόχρονα, που σημαίνει ότι συνολικά 24 διαιτητές μπορούν να εκτελέσουν το τεστ ταυτόχρονα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να τοποθετηθεί με τον προπονητή ο οποίος τους παρακολουθεί κατά την διάρκεια του τεστ.

Τεστ 2: Χρόνοι αναφοράς για διαιτητές

1. Διαιτητές 1ης και 2ης κατηγορίας: μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 18 sec για τα 25 m περπάτημα

2. Διαιτητές 3ης κατηγορίας: μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 20 sec για τα 25 m περπάτημα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 2018 Τεστ Φυσικής Κατάστασης [13]

3. Διαιτητές 4ης κατηγορίας: μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 22 sec για τα 25 m περπάτημα

4. Διαιτητές 5ης κατηγορίας: μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 22 sec για τα 25 m περπάτημα

5. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 16/17 χρονών μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 22 sec για τα 25 m περπάτημα (τρέχουν 8 στροφές σε στίβο 400m ή 3200m)

6. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 16/17 χρονών μέγιστο σε 15 sec για τα 75 m τρεξίματος και 22 sec για τα 25 m περπάτημα (τρέχουν 6 στροφές σε στίβο 400m ή 2400m)

Ξεκινάνε οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου για την συμμετοχή στο Κύπελλο και στα πρωταθλήματα Πειραιά αλλά και κατάθεσης υποσχετικών και ατομικών αποδεσμεύσεων-8/9 τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top