Α' ΕΠΣΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΟΣ: ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΑ

Ο Γιώργος Μούτος αποτελεί τα τελευταία επτά χρόνια ένα βασικό προπονητικό στέλεχος της ακαδημίας της Διάνα Ηλιούπολης. Έχει συμβάλει κι αυτός από την πλευρά του στην οικοδόμηση της πιο μεγάλης και ποιοτικής ακαδημίας στην περιοχή, με συμμετοχή περίπου 300 παιδιών που απαρτίζουν τα 20 τμήματα του συλλόγου.

Ο Γιώργος είναι προπονητής σε δύο από τα τμήματα της ακαδημίας, ενώ φέτος το καλοκαίρι κέρδισε την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΝΑ και του προπονητή της πρώτης ομάδας και αποτελεί τον γυμναστή του ανδρικού τμήματος.

Ο Ηπειρώτης προπονητής εκφράζεται σήμερα στην επίσημη σελίδα της ΔΙΑΝΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος με στόχο την ποδοσφαιρική ανέλιξη και την κοινωνικοποίηση των νεαρών αθλητών του.

Οι διακοπές ολοκληρώνονται σε περίπου 3 εβδομάδες, η Ακαδημία της ΔΙΑΝΑ ανοίγει τις πύλες της στις 2 Σεπτεμβρίου (ημέρα Δευτέρα), αλλά στο διάστημα που απομένει τα παιδιά – σύμφωνα με τον κύριο Μούτο – έχουν ξεκάθαρο ρόλο:

«Η περίοδος των διακοπών είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να αποφορτιστούν από το σχολείο, τη μάστιγα του Η/Υ και την όχι και τόσο ποιοτική ζωή της Αθήνας για ένα παιδί. Συμβουλεύω τα παιδιά να χαρούν όσο περισσότερο μπορούν το παιχνίδι, τη θάλασσα και τις διακοπές τους έτσι ώστε να γυρίσουν με γεμάτες μπαταρίες για καινούργιες προκλήσεις και εμπειρίες».

Ο Γιώργος Μούτος αναλαμβάνει φέτος ένα νέο τμήμα στην κατηγορία Κ16 και έχει στόχους και όνειρα γι’ αυτό:

«Για το τμήμα Κ16 οι στόχοι παραμένουν υψηλοί με αυτούς που είχαν τεθεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο από τον κ. Μάτσο. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν σημαντικές απουσίες παικτών (τραυματισμοί και προαγωγές παικτών στο αγωνιστικό τμήμα) αλλά και ποιοτικές προσθήκες από την κάτω κατηγορία. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Αρτινός προπονητής διατηρεί τον ρόλο του σε ενα τμήμα της κατηγορίας Κ14.

«Για το τμήμα Κ14 είναι μια δύσκολη μετάβαση από το 9Χ9 στο 11Χ11. Στόχος είναι η σωστή κατανόηση του τρόπου παιχνιδιού που θα ακολουθήσουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει γιατί η ομάδα διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και με τις σωστές βάσεις που έχουν τα παιδιά, θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις».

Τεράστιο κεφάλαιο στην ακαδημία της Διάνα ήταν και παραμένει ο ρόλος των γονέων, κάτι που καταθέτει στις δηλώσεις του ο προπονητής Γιώργος Μούτος. Όμως η στήριξη του γονέα στον νεαρό αθλητή έχει συγκεκριμένα όρια:

«Οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τα παιδιά τους, να τα ενθαρρύνουν και να τα εμψυχώνουν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα κατακρίνουν, να μπαίνουν οι ίδιοι στο ρόλο του προπονητή, ούτε στην προπόνηση ούτε στον αγώνα με τη φωνή τους, αλλά ούτε και στο σπίτι. Η παρουσία τους πρέπει να είναι διακριτική. Οποια άλλη συμπεριφορά μόνο κακό κάνει. Χαριτολογωντας αναφέρω ότι το «Corner Cafe» έχει από τον καλύτερο καφέ της περιοχής για να περνάνε οι γονείς την ώρα της προπόνησης διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας έναν αγώνα».

Η ΔΙΑΝΑ τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε κάτω από γνωστά και δύσκολα προβλήματα. Με δεδομένη την έλλειψη ωρών στα δημοτικά γηπεδα της πόλης. Αυτή η κατάσταση, με την στήριξη της νέας δημοτικής αρχής, πρέπει να αλλάξει. Το δικαιούται ο σύλλογος και το φωνάζουν οι εκπαιδευτές του:

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι ώρες γηπέδου. Η Ακαδημία χρειάζεται περισσότερες ώρες για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της».

Ο ρόλος της Ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ περιγράφεται από τον Γιώργο Μούτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

«Η ΔΙΑΝΑ είναι από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Αττικής. Η σωστή δουλειά που γίνεται, με τον τρόπο που γίνεται και από τους ανθρώπους που την κάνουν, είναι ένας από τους πολλούς λόγους έτσι ώστε ένα παιδί να έρθει στην οικογένειά μας. Τέλος, αναφερόμενος σε όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από τη σωστή διαπαιδαγωγηση των αθλητών, την ευχαρίστησή τους για το παιχνίδι, την πειθαρχία, τον αλληλοσεβασμό και φυσικά τη σωστή ένταξή τους σε ένα κοινωνικό σύνολο. Καλές διακοπές σε όλους».

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στην Ακαδημία της ΔΙΑΝΑ μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 6945792469 και 6972891582.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Η εικόνα ίσως περιέχει: 18 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και γένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΟΣ: ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΑ
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top