Α' ΕΠΣΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ενδιαφέρον σαφέστατα και προκαλεί η ιστορία της Διάνα Ηλιούπολης και η πορεία της σε αριθμούς

Στην ανάρτηση του συλλόγου επί του θέματος αναφέρονται τα εξής:

Μετά από έρευνα του δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, με την καθολική στήριξη του Γενικού γραμματέα της ΕΠΣΑ, κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, μέσα από τα σπουδαία αρχεία της Ένωσης, σας παραθέτουμε κάτωθι τον πίνακα που μαρτυρά την αναλυτική ιστορία της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αθηνών.

Σας θυμίζουμε ότι το σωματείο μας ιδρύθηκε το 1974, πριν δηλαδή από 45 χρόνια, αλλά στα πρωταθλήματα της Ένωσης βρίσκεται από το 1989, δηλαδή εδώ και ακριβώς 31 χρόνια.

Στα 31 αυτά χρόνια, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η ΔΙΑΝΑ έχει βρεθεί 6 φορές στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, 13 φορές στην Β’ και 12 φορές στην Α’ κατηγορία.
Η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ο σύλλογος είναι η φετινή 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ενώ έχει αναδειχθεί 3 φορές πρωταθλήτρια, μία φορά στην Γ’ κατηγορία το 1994 και δύο φορές στην Β’ κατηγορία το 2010 και το 2014.

Οι αδιάψευστοι αριθμοί μιλούν για 1396 βαθμούς (σε 952 αγώνες) τους οποίους έχει συγκεντρώσει συνολικά η ΔΙΑΝΑ, η οποία έχει πετύχει 406 νίκες, 223 ισοπαλίες και 322 ήττες.
Η ΔΙΑΝΑ έχει πετύχει 1350 γκολ, ενώ έχει δεχθεί 1096.

Η μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου μας είναι αυτή κόντρα στον Αίμο Πετρούπολης με 10-1 στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, το 2000, ενώ η μεγαλύτερη ήττα ήταν αυτή από την ΑΕ Ηρακλείου το 2008 με 9-0, επίσης στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας (με bold γράμματα μπορείτε να δείτε τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top