Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΑΠΟΨΗ: Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ: Να παίξουν Super League 2 Αιγάλεω και πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής προς αποκατάσταση της αδικίας

Καλό είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, να ακούσει την άποψη ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο όταν έχουν παίξει και ποδόσφαιρο.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση. Και… για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η νέα Super league 2 είναι η Β’ Εθνική, η νέα Football League η Γ’ Εθνική και η νέα Γ’ Εθνική στην ουσία θα είναι η πρώην Δ’ Εθνική όπως ακουγόταν και ήταν δεδομένο ότι θα έρθει όπως και έγινε με νέα ονομασία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ έχουμε μια κατάφωρη αδικία για το Αιγάλεω και τις ομάδες που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στην Γ’ Εθνική αφού ουσιαστικά θα ξαναπαίξουν στην Γ’ Εθνική. Και η αδικία είναι ακόμα μεγαλύτερη αν θυμηθεί κανείς ότι κάποιες ομάδες έριξαν μεγαλύτερο μπάτζετ και οργανώθηκαν πολύ περισσότερο από τις άλλες που κινήθηκαν συντηρητικά στην Γ’ Εθνική, προκειμένου να κάνουν πρωταθλητισμό όπως και έκαναν. Να όμως που οι κόποι των πρωταθλητών στην Γ’ Εθνική, των παραγόντων τους και των παικτών τους τελικά δεν ανταμείβονται αφού ουσιαστικά παραμένουν στο μία από τα ίδια.

Για να αποκατασταθεί λοιπόν η αδικία θα πρέπει οι πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική, να παίξουν απευθείας στην Super League 2, εκεί που ανέβηκαν δηλαδή. Είναι τόσο απλό όπως το ποδόσφαιρο για όσους το γνωρίζουν καλά το τόπι. Και για να γίνει πιο γενναία η αναδιάρθρωση και πιο δίκαιη θα μπορούσε να επεκταθεί και στα τοπικά πρωταθλήματα. Θα μπορούσαν για παράδειγμα οι δευτεραθλητές στην Α’ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων να διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική.

 

ΑΠΟΨΗ: Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ: Να παίξουν Super League 2 Αιγάλεω και πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής προς αποκατάσταση της αδικίας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top