ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αφορμή την περίπτωση ισοβαθμίας Βάρης, Μαρκό και όχι μόνο δείτε τι ισχύει από τον ΚΑΠ για τον πρωταθλητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΠ ΑΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ,ΟΠΩΣΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΠΡΩΤΑ ΙΣΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΜΕΤΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

ν. Στις ερασιτεχνικέςκατηγορίες, μετά την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι Ε.Π.Σ.αποστέλλουν στην Ε.Π.Ο., έως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους, τις επίσημες περαιώσειςτων πρωταθλημάτων τους.
4. Οι ομάδες κατατάσσονται, κατά σειρά, στον βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο τοσύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν η καθεμιά. Από τον πίνακα αυτό:
α) Ανακηρύσσεται η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος που είναι αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση.
β) Ανακηρύσσονται οι ομάδες που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στιςδιασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.
γ) Ανακηρύσσονται η ομάδα ή οι ομάδες που προβιβάζονται ήυποβιβάζονται στην ανώτερη ή κατώτερη κατηγορία βάσει της οικείαςπροκήρυξης.
5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τιςθέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες πουισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο τωνβαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέαισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν,συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων πουέχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύτους αγώνες.
7. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέαισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν,συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στοσύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκνέου ισοβαθμούντων.
8. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέαισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν,συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στοσύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκνέου ισοβαθμούντων.
9. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος,βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνωντου πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέουισοβαθμούντων.
10. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούπίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά –
κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
11. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η\σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώναςκατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωσηισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενηςπαραγράφου (12) του παρόντος άρθρου.
β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειράκατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνωνκατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίςπαράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνωαγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, ησειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψειισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται μεδημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.
12. Στην περίπτωση κατά την οποία στη λήξη της κανονικής διάρκειας αυτού τουαγώνα οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες δίνεται στη συνέχεια παράταση μισής
ώρας σε δύο ημίχρονα από δεκαπέντε (15΄) λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά τηνπαράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεταιμετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) όπως από τουςΚανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game) και ειδικότερα στο κεφάλαιο
«Διαδικασία για τον καθορισμό του νικητή ενός αγώνα» προβλέπεται. Ηεκτέλεση των πέναλτι δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα, αλλά διαδικαστικότρόπο για την ανάδειξη του νικητή.

Με αφορμή την περίπτωση ισοβαθμίας Βάρης, Μαρκό και όχι μόνο δείτε τι ισχύει από τον ΚΑΠ για τον πρωταθλητή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top