ΕΠΟ

Τι θα ισχύσει φέτος στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική

Τι ισχύει για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, τους ομίλους και τις συμμετοχές στο νέο πρωτάθλημα.

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, με την ΕΠΟ να μην έχει διευκρινίσει ακόμη περισσότερα, ούτε στην προκήρυξη, για το διαχωρισμό των ομίλων.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντως οι όμιλοι θα είναι εννιά των τεσσάρων ή των πέντε ομάδων, διαχωρισμένων με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι δωδεκανησιακές ομάδες για παράδειγμα την περασμένη περίοδο συμμετείχαν στον 9ο όμιλο και με εξαίρεση των Φιλίνο Κω που κέρδισε την άνοδο, έχουν μείνει ο Σταυρός Καλυθιών, οι Αργοναύτες Καλύμνου και οι Αθλοπαιδιές Κω.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να έχει παρουσία στην κατηγορία και ο Ηρακλής Μαριτσών για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ οι Πάνθηρες με ακαδημίες γυναικείου ποδοσφαίρου, θα κάνουν το ντεμπούτο τους τη σεζόν 2019-2020.

Τι προβλέπεται από την προκήρυξη για την έναρξη του πρωταθλήματος και τις συμμετοχές:

Δήλωση Συμμετοχής/ Έναρξη
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών θα διεξαχθεί σε ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Παρασκευή 14/09/2018 και ώρα 15.00΄, πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Συμμετοχή ποδοσφαιριστριών
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστριών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιρίστριας σε ομάδα γυναικών, που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της.

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 12 ετών νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 12 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 12 ετών και μετά, ΚΑΠ Άρθρο 11 παρ α, γ) Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση, έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή στη 18άδα, μόνο μέχρι και τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, με ηλικία άνω των τριάντα (30) ετών (Για τον προσδιορισμό της ηλικίας ΚΑΠ Άρθρο 11 παρ 4 β).

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και καθ΄ όλη την διάρκεια των αγώνων, δύο (2) αθλητριών με ηλικία κάτω των είκοσι ένα (21) ετών (Για τον προσδιορισμό της ηλικίας ΚΑΠ Άρθρο 11 παρ 4 β).
Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιρίστριας, η οποία αντικαταστάθηκε στον αγώνα.

Όλες οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τη μία από τις δύο πρωτότυπες καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών τους, για να λάβουν από τη Διοργανώτρια την απαιτούμενη βεβαίωση που θα συνοδεύει την κατάσταση υγείας που θα έχουν στην κατοχή τους και μαζί θα επιδεικνύονται στον διαιτητή.

Τι θα ισχύσει φέτος στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιό Δημοφιλή

To Top